Boomverzorging

Onder boomverzorging vallen alle diensten die te maken hebben met het in stand houden van een boom. Of het nu gaat om een nieuwe aanplanting of een monumentale boom, bij ons kan u voor alle diensten terecht. Hierbij kan u denken aan:

-        Het bestrijden en verwijderen van de eikenprocessierups. Deze kan ernstige schade toebrengen aan personen die zich onbewust begeven in de buurt van de nesten in de boom. Controleer tijdig uw eiken op nesten of laat deze door ons controleren. Wij zorgen ervoor dat deze kolonies snel en effectief worden uitgeroeid.

-        Het bestrijden van ziekten  en ontelbare soorten schimmels, bacteriën en insecten. Deze belagers kunnen  leiden tot ernstige aantastingen van de boom. Dit heeft als gevolg dat bepaalde delen van de boom afsterven, de stabiliteit vermindert of talloze andere reacties die leiden tot een onveilige situatie wanneer er niet tijdig wordt ingegrepen. Alsook is het behoud van onze bomen zeer belangrijk voor het karakter van uw tuin en het milieu.

-        Ook indien u gaat bouwen of verbouwen kunnen wij de bomen op uw perceel voorzien van een bescherming. Op deze manier voorkomt u schade aan wortels en de gehele vorm van een boom. Indien u bepaalde bomen verwijdert op uw perceel kunt u zich het best laten adviseren: we controleren of er eventuele ingrepen nodig zijn om bomen te beschermen tegen bijvoorbeeld de inval van zonlicht op de stam. Beuken zijn hiervoor zeer gevoelig waardoor zij onderhevig kunnen zijn aan verbranding. Door preventief op te treden en door het plaatsen van een bescherming kan dit simpel worden voorkomen.

Meer specifieke uitleg omtrent boomverzorging kunt u terugvinden in het menu.

Hebt u hieromtrent vragen en/of opmerkingen, aarzel dan niet om ons te contacteren via telefoon of mail.